BROCHURE MEDICAL CARD

Pada anda yang berminat untuk mendapatkan brochure medical card keluarga atau medical card takaful, sila hubungi saya melalui email atau tinggalkan pesanan dibahagian “COMMENT” dibawah. Saya akan emailkan pada anda secepat mungkin biasanya dalam kurang 24 jam.

Sebab saya tidak meletakan salinan brochure original di blog ini adalah kerana syarikat insuran dan takaful yang saya jadi wakil agak tegas dengan penggunaan risalah rasmi yang discan di dalam internet oleh agen mereka. Jadi untuk mengelak apa apa masalah, saya lebih suka untuk mengemailkan sahaja risalah risalah ini.

Email:  medicalcard88@gmail.com ATAU tinggalkan pesanan dibahagian “COMMENT” dibawah.

TEL: 013 – 3313855

96 Responses to BROCHURE MEDICAL CARD

  1. azila says:

    assalam..

    saya ingin bertanya beberapa soalan:

    1. medical card keluarga takaful cover tak utk ahli keluarga yg mengidap penyakit seperti Denggi atau Malaria?
    2. Juga cover tak utk khairat kematian akibat kemalangan dan penyakit?

    TQ

  2. azila says:

    assalam..saya berminat mengetahui lebih lanjut ttg medical card family takaful..berikut butiran saya..
    1. saya 40 thn (1975)
    2.suami 45 thn (1970)
    3. anak 118. thn(2004)
    4. anak 10 thn (2005)
    5. anak 7 thn (2008)
    6. anak 5 thn (2010) dilindungi NUTP
    7. anak 3 thn (2012)
    8. anak 1 thn (2014) dilindungi Prudential BSN

    soalan:
    1. berapa byrn sbulan utk medical card keluarga takaful utk saya suami isteri dan 4 anak?
    2. saya tinggal di sekitar puchong, hospital swasta mana yg terdekat dengan tempat tinggal saya (jika saya bersetuju menyertai skim ini)?

  3. mohd hariz says:

    Salam, boleh tolong hantar brochure. Kalau nak jumpa, kat mana boleh jumpa..nak tau dengan lebih detail

  4. mike says:

    Pls email proposal family medical card… Suami 41 isteri 35 dgn 3 anak umur 11, 9 dan 1. Outpatient boleh claim tak… Hantar info dan brochure… Apa maksud kalau tak claim untung dikongsi. Renewal guaranteed sampai umur berapa. Anak sampai 23… Thank u…

  5. roslan bin razali says:

    salam…emailkan broucer tentang medicard.Sy nl ambil cover insuran famili.
    deatil :
    sy 43,isteri 47 dan seorg ank 12thn.
    pls hantar detail proposal dan berapa bulanan.Sekian tkasih.

  6. hanum hassim says:

    assalammualaikum, boleh x bagi saya brochure medical card untuk keluarga saya?

    suami: 31 tahun
    isteri: 30 tahun
    anak pertama: 6 tahun
    anak kedua: 4 tahun
    anak ketiga : 1 tahun

    saya sedang mencari plan insurance untuk keluarga. email saya detail ye.

    – hanum hassim

    • Salam,

      Puan, saya telah hantar proposal, link download brochure dan maklumat lain ke email puan. Sila semak ya.
      Lebih baik untuk download brochure dan baca juga ya..

      Thank you..

  7. ee tim says:

    saya berminat untuk mendapatkan brochure untuk family medical card. umur saya 36, suami 39 dan 2 ank msg2 3 thn dan 1 tahun.

  8. rohana says:

    Boleh x email quotation medical kad tanpa limit 1 family

    Suami 31 tahun
    Isteri 31 tahun
    Anak perempuan 4 tahun
    Anak lelaki 3 bulan

    Dan takaful hayat untuk suami isteri

  9. Boleh tak sya jadi medical card saja

  10. zuraidah says:

    salam…emailkan akak brochure untuk medical card dan simpanan

    suami-36thn
    isteri-34thn
    anak-14thn
    -12thn
    -11thn
    -3thn

  11. norlie says:

    assalam, tlg send brochure . usia suami 37, isteri 30,anak 9 & 4

  12. hazwan says:

    Salam, nak tanya, Saya ada 3org anak, jika saya,isteri serta anak ditimpa kemalngan, boleh ke medical card ini digunakan dalam satu masa yang sama

  13. adnan bin awang says:

    Assalamualaikum,
    Saya 42+, isteri 39+, anak 4org (15, 10, 7 & 7)
    Terangkan kpd saya pakej yg sesuai.
    Syukran.

  14. nazura says:

    Salam,

    Sekiranya saya mengambil medical card tanpa limit dan tiada sebarang musibah yang menimpa keluarga saya dalam tempoh tertentu,adakah caruman tersebut dapat dikeluarkan dalam tempoh masa tertentu?

    Terima kasih

    • Salam,

      Jika puan mengambil plan medical card takaful, maka akan ada perkongsian keuntungan jika anda tidak membuat claim dalam tempoh setahun dan syarikat takaful untung pada tahun itu. Jika plan konventional, maka tiada perkongsian keuntungan…

  15. shuheri says:

    Insurans untuk
    Suami 29 isteri 28 anak sethun dan baby

  16. Mrafi says:

    As – salam..
    1. Mohon harga bayaran premium bulanan/tahun untuk pelan medical card keluarga takaful + simpanan + hayat. Umur saya 43thn, isteri 41thn dan tiga orang anak 17, 14 dan 12 thn.
    2. Berapa lama jangkamasa matang untuk simpanan? dan berapa jumlah akan dapat setelah matang?

    Tq

    • Proposal sudah saya hantar.
      Jika tuan ambil plan takaful hayat+medical card, ianya tiada tempoh matang ( actually tempoh matang pada usia 99 tahun- jadi consider tak adalah ya). Ini kerana takaful hayat itu adalah plan investment link yang bergabung dengan simpanan berbentuk unit trust. jadi bila bila masa sebelum usia 99 tahun tuan tidak mahu plan ini lagi, tuan boleh jual apa apa unit trust yang ada pada harga pasaran semasa dan ambil duit dan tutup plan ini.

  17. saadiah says:

    saya nak pelan takafulhealth yang mempunyai manfaat perlindungan+hospital+pendidikan dan persaraan untuk 1 famili beserta medical card…ada x?

    • Jika puan mahukan plan perlindungan+hospital+pendidikan dan persaraan untuk setiap ahli keluarga, maka perlu ambil plan individu. Namun, jika mahukan ketua keluarga ambil plan perlindungan+hospital+pendidikan dan persaraan dan medical card family bawah dia, maka boleh diuruskan…

  18. fadzly says:

    salam..
    saya berminat dengan pelan medical card keluarga takaful + simpanan + hayat..
    umur saya 29+wife (30) dan dua orang anak (5 thn) and 10 tahun.

    soalan.. berapa lama saya perlu buat monthly payment?..
    insurans hayat cover semua ahli keluarga ke?
    pregnancy and delivery cover x?
    kalau anak angkat or tiri cover x?

    • Proposal untuk anda sudah saya emailkan. Jika ambil plan medical card keluarga takaful + simpanan + hayat, maka hanya pemegang polisi utama dilindungi dengan takaful hayat dan akan ada saving. Setiap ahli keluarga lain akan dilindungi untuk perlindungan medical card keluarga sahaja.

  19. fitri says:

    Saya berminat dengan medical card keluarga,sila E-mail brochure medical card keluarga kepada saya.Terima Kasih
    Reply

  20. ADY says:

    bleh email brochure medical card? tq..

  21. Nasir says:

    Aslmlkm..En Rahman

    Tolong emailkan saya
    1) 8/8/1966 F
    2) Anak Pertama: 3/3/95 F
    3) Anak Kedua 18/91996 F
    4) Anak Ketiga 26/6/1998 F
    5) Anak Keempat 9/4/2001 F
    6) Anak Kelima 5/8/2002 M
    7) Anak Keenam 9/9/09 M

  22. marina says:

    saya tengah mencari plan medical card yang terbaik saya dan suami berumur 34 thn, anak 3 orang 8thn, 6 thn dan setahun..boleh bagi cadangan mana plan yg bagus.

  23. sh. aishah says:

    saya sdg mencari medical card yg sesuai. daya dah ada insurans hayat, skrg sy hanya mahukan medical card shj, umur 37 tahun. anak seorang, 6 tahun.

  24. mohd badrul hisyam b ab manaf says:

    assalamualaikum..
    sila email kepada saya brochure medikal kad..
    suami..27 tahun
    isteri..26 tahun
    anak….1 tahun

    non-smoker

    ..tq

  25. zamir says:

    Encik,

    saya berminat untuk mengetahui maklumat & harga untuk medical card:

    1) saya – 32 tahun
    2) isteri – 32 tahun
    3) anak2- 6 tahun & 3 tahun

    terima kasih

  26. Azmi says:

    saya nak tahu dari company mana dan boleh hantar brochure untuk medical kad keluarga dan bayaran bulanan serta tuntutan minimum dan maksimum tahunan bagi seorang . boleh tak buat bayaran tahunan. terima kasih.

  27. azieyanty mohd anuar says:

    salam, saya & suami masing2 sudah ada life insurance…dan kami juga berminat dengan family medical card juga. umur saya 29thn, suami 32thn, anak 5thn & 1thn. boleh email brochure medical card. atau plan mana yang bagus dan sesuai.

    terima kasih

  28. Mas says:

    Tolong emailkan brochure. Kami 33 tahun, Anak pertama 8 tahun dan anak ke-2 2 tahun. Non-smoker. No critical illness. No travel. Thanks

  29. Hjh Mie says:

    As-salam En Rahman

    Kak nak minta proposal individu. Sekarang medical supported by company but I will retire in Aug 2011 (55 thn).

    Alhamdulillah baru buat medical check-up and no critical illness (Feb 2011)

    Tapi masih perlukan health security.

    Terima kasih.

    • Good choice Puan kerana consider ambil plan medical sebelum retire. Ini kerana Puan berikan sedikit masa bertenang untuk polisi Puan lepas tempoh tunggu. Saya telah pun hantar proposal. 10q

  30. nurien says:

    hye,plz email me da medical card family takaful brochure. i’m interested to buy for my parents. my father is 57 years old while my mom is 59 yr old. i want to buy from their behalf. kindly email ya..tq so much

  31. zu harun says:

    tolong emel kan saya brosure medical card keluarga tanpa limit dan berlimit.

    ada beberapa soalan yg saya musykil utk dijawab oleh encik. iaitu:

    1. Apa nama syarikat insuran yg mengeluarkan medical card keluarga ini?
    2. perlukan pemeriksaan doktor terlebih dahulu untuk mengambil polisi medical card keluarga ini?
    3.adakah medical card ada link dengan saving planning samada utk anak-anak dan ibu bapa? atau mungkin boleh diadakan?

    terima kasih.

    • Medical card family daripada AIA Berhad.
      pemeriksaan doktor hanya bagi mereka yang usia mereka lebih dari 45 tahun atau pada mereka yang memang ada penyakit kronik sedia ada seperti darah tinggi.
      Jika mahukan plan medical card family + saving, ianya pun boleh didesignkan. Anda ada pilihan samada mahukan plan medical card sahaja atau medical card + saving.

  32. siti sharmila bt. shabudin says:

    minta tolong e-mail kn family medical card..suami 42 thn, isteri 31 tahn, anak 4 thn dan 2 thn..

  33. zuraimi says:

    tolong hantar medical card untuk suami 38 tahun, isteri 36 tahun, anak – anak 8 tahun, 5 tahun dan 1.5 tahun. Proposal kalau boleh complete. Buat juga comparison antara individu dan family package

  34. kak yati says:

    salam,
    sila email kepada kpd akak medikal kad + simpanan..
    isteri..47 tahun
    anak2 3 perempuan
    anak 1….24 tahun
    anak ke 2 …22 tahun
    anak ke 3 –15 tahun

    terima kasih.

  35. Pn.mimie says:

    saya juga nak kan plan untuk anak pompuan saya berumur 9 bulan sahaja..berapa pembayaran bulanan…apa faedah nyer…kalu berkemampuan saya ingin minta penjelasan adakah patut saya terus ambil 1 family-suami & isteri berumur 27 & anak tadi ? berapa rate bulanan?thanks

  36. hairul says:

    sila email kepada saya medikal kad..
    suami..56 tahun
    isteri..50 tahun
    anak….21 tahun
    anak ke 2 …16 tahun

    dan juga untuk medikal kad
    suami..29 tahun
    isteri..30 tahun
    anak….1 tahun
    ..tq

  37. ismail says:

    sy nk tahu apa manfaat medical kad tanpa limit dan faedah2 lain yg sy dapat jika sy bayar RM150 sebulan. jantina lelaki. umur 33 tahun. tak merokok. kerja technician

  38. ejam says:

    assalamulaikum, mintak tolong hantar brochure medical card keluarga ke saya dan juga untuk anak yang baru lahir.. saya berminat untuk jadi agent medical card part time…mcmane caranya?

  39. Wong Teng Long says:

    Tahun ini saya berusia 47 tahun & isteri berusia 39 tahun. kami mempunyai 2 orang anak, setiap satu berusia 10 tahun & 14 tahun. Apa medical card yang sesuai untuk kami sekeluarga? Adakah ini cukup untuk saya & isteri?
    Pls hantar brouchers untuk Medical card Keluarga & Individu Takaful. Dan juga Plan Life Insurance atau 36- penyakit.

    Thanks & Regards.

  40. BB says:

    HI, PLS SENT ME THE INDIVIDUAL AND FAMILY MEDICAL CARD BROCHURE. NEED TO KNOW THE DIFFERENT BEFORE PURCHASE.THANKS

  41. nita says:

    berminat ingin tahu lebih terperinci utk pal medical kad individu utk saya…umur 44(nxt bday 2011),suami-47(nxt bday2011)non smoker

  42. Ida Taufik says:

    Salam,

    1) Minta tolong hantarkan brochure medical card, yang tidak memerlukan saya sign-up untuk plan life insurance dsbnya.
    Preferably MAA takaful

    2) Saya ibu tunggal dengan seorang anak. Saya ingin tahu samada Medical Card Keluarga boleh merangkumi ayah dan ibu saya atau tidak.

    Terimakasih.

  43. Amran says:

    Berminat, tapi khusus untuk anak2 sahaja. Saya ada 4 orang anak berumur 14, 12, 10 dan 6 tahun. Saya sendiri berumur 39 dan isteri 40. Apakah plan yang sesuai?

  44. Kelana says:

    Hai,

    Sila hantar brochure untuk saya mengambil kad medikal keluarga serta bayaran. Saya berumur 39, isteri 32,anak 5 tahun dan seorang lagi 10 bulan.

  45. kk says:

    hi! pls email me aia and maa takaful medical card brochure, coz i plan to buy the medical card soon. tq

  46. fadhil says:

    salam….tolong emailkan saya brocure medical card keluarga AIA & maa takaful.terima kasih

  47. azmie says:

    salam.saya nk brosur mcard takaful.nk tau ropa rm n cver byk mna

  48. Joshua says:

    Minta, hantar brochure medical card keluarga kepada emel saya

  49. fawzie says:

    tolong emailkan saya brocure medikal card AIA & maa takaful.(family and individu, thanks

  50. riduan says:

    tolong emailkan saya brocure medikal card AIA & maa takaful.(family and individu, thanks

  51. VJ says:

    Hi, Please send me brouchers and plans for age 50 ( my parents ) age 31 ( my self ) age 29 ( my wife ) and my kids age 9 years old, 5 years old & 2 months. Thank you.

  52. ariff says:

    please send to me family medical card brochure
    ariff

  53. Kim Sang says:

    Saya berminat dengan medical card keluarga,sila E-mail brochure medical card keluarga kepada saya.Terima Kasih

  54. bahadon says:

    tolong emailkan saya brocure medikal card AIA & maa takaful.thanks.

  55. zie says:

    assalamulaikum, mintak tolong hantar brochure medical card keluarga ke saya. saya berminat untuk jadi agent medical card keluarga yg limit RM200k perperson. syarikat MAA takaful atau AIA?

    terima kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: