HARGA MEDICAL CARD KELUARGA & TAKAFUL

Kos medical card ini amat berpatutan terutamanya apabila dibahagikan antara ahli keluarga. Lebih ramai ahli keluarga anda, lebih berbaloi package medical card keluarga. Jumlah maximum anak adalah 4 orang sahaja.

Medical card keluarga melindungi ibubapa sehingga usia 100 dan anak anak sehingga usia 23 tahun. Dari segi premium, anda boleh bayar mengikut mode tahunan, setengah tahunan dan suku tahunan. Hanya medical card keluarga takaful + takaful hayat sahaja mempunyai mode bayaran bulanan.

BAHAGIAN 1.

HARGA MEDICAL CARD KELUARGA KONVENTIONAL

MEDICAL CARD KELUARGA TAKAFUL TANPA LIMIT BAGI SETIAP AHLI KELUARGA

Package ini adalah package yang paling minima yang ditawarkan (ada package package yang lebih besar limitnya). Secara amnya plan ini memberikan perlindungan tanpa limit sepanjang hayat, had tahunan RM100,000 dan bilik penginapan RM150 sehari.

Jika anda upgrade bilik penginapan, anda hanya bayar sendiri lebihan bayaran bilik sahaja dan tiada penalti. Harga mengikut usia suami atau isteri yang mana lebih muda

  • Usia 21 – 29: Hanya RM3327.00 sekeluarga setahun

  • Usia 30 – 35: Hanya RM3447.00 sekeluarga setahun

  • Usia 36 – 39: Hanya RM3694.50 sekeluarga setahun

  • Usia 40 – 45: Hanya RM4114.50 sekeluarga setahun

  • Usia 46 – 50: Hanya RM4857.00 sekeluarga setahun

  • Usia 51 – 54: Hanya RM5389.50 sekeluarga setahun

BAHAGIAN 2

HARGA MEDICAL CARD KELUARGA TAKAFUL

MEDICAL CARD KELUARGA TAKAFUL TANPA LIMIT BAGI SETIAP AHLI KELUARGA

Secara amnya plan ini memberikan perlindungan tanpa limit sepanjang hayat, had tahunan RM90,000 dan bilik penginapan RM150 sehari.

Jika anda upgrade bilik penginapan, anda hanya bayar sendiri lebihan bayaran bilik sahaja dan tiada penalti. Harga dibawah mengikut usia suami atau isteri yang mana lebih muda.

Harga disini adalah untuk sepasang suami isteri dan maximum 4 orang anak (ketogari anak adalah anak sendiri, anak tiri dan anak angkat yang sah).

  • Usia 16 – 35: Hanya RM2762 sekeluarga setahun

  • Usia 36 – 40: Hanya RM3186 sekeluarga setahun

  • Usia 41 – 45: Hanya RM3745 sekeluarga setahun

  • Usia 46 – 50: Hanya RM4441 sekeluarga setahun

  • Usia 51 – 55: Hanya RM4836 sekeluarga setahun

  • Usia 56 – 60: Hanya RM6231 sekeluarga setahun

* Harga diatas adalah untuk plan yang paling minima sahaja. Inshaallah apabila kita berjumpa, anda akan ditunjukan pilihan pilihan yang lain dengan limit tahunan dan bilik penginapan yang lebih tinggi.

** Apabila anak anak telah dewasa iaitu lebih daripada usia 23 tahun, maka anda perlu down-grade package keluarga pada package pasangan suami isteri yang harganya lebih rendah dari package keluarga.

Pada ibubapa yang sudah berusia lebih daripada 45 tahun, kadang kadang ianya lebih menjimatkan dan murah jika anda mengambil medical card individu berbanding keluarga. Namun ianya bergantung pada jumlah ahli keluarga anda. Sila hubungi saya supaya saya boleh buatkan satu proposal untuk anda.

NOTA: Dilaman http://familymedicalcard.wordpress.com adalah khusus untuk medical card keluarga. Namun, jika anda perlukan medical card INDIVIDU, PASANGAN SUAMI ISTERI, IBU/BAPA + ANAK ANAK, maka hubungi saya.

Contoh Senario:

Katakan Ali (berusia 46 tahun) dan isteri beliau Azura (berusia 34 tahun) dan mereka mempunyai 4 orang anak. Maka ahli keluarga Ali adalah 6 orang keseluruhannya. Katakan beliau memilih package medical card keluarga takaful (lihat Bahagian 2 diatas) untuk keluarga beliau, maka berdasarkan usia isteri beliau (pilih pasangan yang paling rendah antara suami isteri), harga berlandaskan carta diatas adalah:

Usia Azura : 34 tahun dan HARGA medical card dengan limit RM2762 setahun.

Purata bayaran bulanan: Jika dibahagikan12 bulan, maka RM230.15 sebulan.

Dengan harga serendah RM2762 setahun, Encik Ali mendapat perlindungan RM90,000 untuk setiap ahli keluarga atau bermakna dia mendapat perlindungan RM540,000  ringgit sekeluarga setahun dengan hanya membayar RM230.15 sebulan!

BAHAGIAN 3

HARGA MEDICAL CARD KELUARGA TAKAFUL + TAKAFUL HAYAT

Dibawah adalah satu jadual contoh anggaran caruman bagi plan:

1. Medical card keluarga takaful tanpa limit sepanjang hayat

2. Perlindungan takaful hayat RM50,000 (pampasan duit)

3. Perlindungan 36 jenis penyakit kritikal RM25,000 (pampasan duit)

4. Anggaran Simpanan Dalam 20 Tahun

1.   Usia 25 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM39,000 : Bulanan RM321
2.   Usia 26 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM37,000 : Bulanan RM321
3.   Usia 27 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM35,000 : Bulanan RM321
4.   Usia 28 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM34,000 : Bulanan RM321
5.   Usia 29 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM34,000 : Bulanan RM321
6.   Usia 30 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM34,000 : Bulanan RM321
7.   Usia 31 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM29,000 : Bulanan RM321
8.   Usia 32 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM26,000 : Bulanan RM321
9.   Usia 33 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM26,000 : Bulanan RM321

10. Usia 34 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM36,000 : Bulanan RM350
11. Usia 35 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM30,000 : Bulanan RM350
12. Usia 36 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM30,000 : Bulanan RM350
13. Usia 37 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM24,000 : Bulanan RM350
14. Usia 38 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM21,000 : Bulanan RM350
15. Usia 39 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM17,000 : Bulanan RM350

16. Usia 40 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM29,000 : Bulanan RM400
17. Usia 41 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM25,000 : Bulanan RM400
18. Usia 42 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM19,000 : Bulanan RM400
19. Usia 43 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM14,000 : Bulanan RM400
20. Usia 44 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM19,000 : Bulanan RM440
21. Usia 45 Tahun – Anggaran Tabungan 20 tahun RM17,000 : Bulanan RM440

JIKA ANDA BERUSIA LEBIH 45 TAHUN, HUBUNGI SAYA DAN SAYA AKAN BUATKAN PROPOSAL KHAS UNTUK ANDA.

SEBELUM ANDA MEMILIH PERLINDUNGAN MEDIKAL BAGI KELUARGA ANDA – berikan saya satu peluang untuk menunjukan pada anda plan kad medikal keluarga ini. Banyak lagi ciri dan package package dengan limit yang lebih tinggi ditawarkan. Apa yang saya nyatakan di laman web ini adalah hanya yang minima.

HUBUNGI SAYA :

  • ABDUL RAHMAN
  • TEL: 013-3313855
  • EMAIL: medicalcard88@gmail.com
(Untuk Perlindungan Tanpa Had Bagi Setiap Ahli keluarga)
Usia 16 – 35: Hanya RM2209.50 sekeluarga
Usia 36 – 40: Hanya RM2548.50 sekeluarga
Usia 41 – 45: Hanya RM2995.50 sekeluarga
Usia 46 – 50: Hanya RM3552.00 sekeluarga
Usia 51 – 55: Hanya RM3868.50 sekeluarga

144 Responses to HARGA MEDICAL CARD KELUARGA & TAKAFUL

  1. amy says:

    Kalau medical card keluarga takaful plus takaful hayat tu…yang takaful hayat tu untuk satu family atau ketua keluarga sahaja?

  2. amy says:

    Salam..boleh buat proposal tuk saya…family pakej…umo saya 33…suami 36…anak 3 org…untuk medical card takaful

  3. Muhammad says:

    Boleh buat qoutation untuk Lelaki, Umur 33, Kerja Account Executive.
    satu medikal card stand alone dan satu lagi yg ada investment

  4. azeeta abd aziz says:

    salam…
    Bleh bgi sya proposal bgi medical kad takaful kluarga tnpa limit & medical kad takaful family + takaful hayat..bgi byran bulanan & tahunan…
    Suami 37thn
    Isteri 37thn
    Ank lelaki 12thn
    Ank ppuan 9thn
    Ank lelaki 7thn
    T.q….

  5. shukri says:

    I want medical card to cover hospitalisation (say RM50k per annum per family) and outpatient (say RM5k per annum per family).
    Fyi, I’m 43yo, my wife 33yo, my 3 kids 4yo 2yo & 1yo.

    • Salam,
      Our minimum medical card gives RM90,000 coverage each family member and max 4 children. I have send the proposal to your email. However, we do not have any plan for outpatient treatment without hospitalization except for accident cases. TQ

  6. anuar says:

    saya dan isteri umur 32. anak 3 bawah 5 tahun. nak tau nama takaful ini. limit setahun 90k seorang, tapi had utk skali rawatan berapa? saya dah ada medical card cuepac care. bolehkah saya gunakan kedua kad ini utk rawatan sekaligus?

    • Salam,

      Limit sekali rawatan adalah RM90K. Iaitu sehingga limit tahunan. Jika tuan ada kad medical lain, tuan boleh gunakan kedua duanya, cuma tidak boleh buat double claim, hanya boleh claim lebihan yg kad tak dapat tanggung. Contoh, jika kad A cover RM50,000 setahun dan Kad B cover RM30,000 setahun. JIka admit dan bil RM70,000 maka boleh gunakan kad A untuk bayar 50K dan balance RM20K kad B pula bayar…

  7. Mohd tahir says:

    Saya berusia 44 tahun
    Isteri berusia 38 tahun
    Anak 3 org berusia 9, 13 dan 15 tahun
    Berapa kadar premium tahunan yg saya kena bayar

  8. Norhidayah says:

    Salam,

    Berminat untuk medical card takaful keluarga.
    Suami – 46
    Isteri – 35
    Anak – 15 / 9 / 8

    Saya paralyse for 8 years now. ada apa2 masalah ke untuk this medic card ?

  9. ehsan zaidi says:

    Saya 31 tahun,
    Isteri 28 tahun,
    Anak 1 – 2 tahun
    Anak 2- 1 tahun

    Sila hantar satu proposal untuk :
    1. medical card familiy tanpa savings
    2. medical card familiy dengan savings

    Terima kasih

    ehsanzaidi@yahoo.com

  10. Mr Langit MrSalju says:

    Asalamualaikum
    Kira untuk medical kad sj..
    Sy 36.
    Isteri 34
    Anak 3 orang..4 tahun.. 3 tahun…6 bulan
    Tq

  11. zukhairul says:

    saya dan suami berusia 24 tahun dan belum mempunyai cahaya mata.mintak pendapat mana yang sesuai. adakah pelan ini termasuk simpanan dan medical card boleh cover untuk penyakit apa? demam biasa boleh cover tak atau hanya kemalangan dan penyakit kritikal?

    • Salam, jika baru berkahwin boleh consider plan suami isteri. Nanti bile ada anak, boleh upgrade ke plan family. Kita ada pilihan kad medic sahaja dan kad medic bersama saving. Kita cover penghospitalan akibat sakit biasa, sakit kritikal dan kemalangan… Sila lihat proposal yang saya sudah hantar ya..

  12. husna ibrahim says:

    minta maklumat lebih terperinci tentang pakej medical keluarga..

    suami: 33thn
    isteri: 32 thn
    anak: 3 orang

  13. Sham Abdullah says:

    Saya berminat utk pakej medical + takaful family package.
    Umur saya: 33 tahun
    Umur isteri saya : 28 tahun.
    Umur anak saya: 18 bulan.
    Sila beri proposal utk family saya.

  14. Zaizal says:

    Salam,

    Umur saya 34 tahun pada September ni dan isteri 33 pada Disember. Anak 4 org. Boleh ke emailkan pada saya opsyen jumlah tahunan medikal kad keluarga takaful yang ada dan beserta takaful hayat. TQ

  15. sharul says:

    Saya 35 tahun,
    Isteri 35 tahun,
    Anak 1 – 5 tahun
    Anak 2- 08 tahun
    Anak 3- 09 tahun

    Sila hantar satu proposal untuk :
    1. medical card familiy tanpa savings
    2. medical card familiy dengan savings

    Terima kasih

  16. darma says:

    Salam,

    Saya berminat dengan pakej keluarga + takaful hayat.
    Boleh saudara hantar maklumat lanjut.
    Saya 34
    Isteri 29
    Anak lelaki 8
    Anak lelaki 7
    Anak perempuan 1

    Terima kasih

  17. zulkiffli says:

    salam,

    saya nak amek medikal kad keluarga+saving+hayat. blh bagitau bayaran bulanan?

    saya 29tahun
    wife 29 tahun
    anak 2thn lebih dan baru lahir 2 bulan

    tq

  18. rosni ismail says:

    saya (30thn) dah ada medical card prubsn, anak sulung(6thn) ada insurans under MAA, sekarang suami saya (34 thn) nak ambik insurans yang sesuai untuk dia dan kami ada 2 orang anak lagi yang belum ada insurans umur 4thn dan 2thn..boleh kongsikan solution terbaik untuk kami sekeluarga tak..medical card prubsn saya dah masuk 5thn sekarang..kita prefer pelan yang cover untuk perubatan, hospitalized, 36 critical illnesses dan juga pampasan untuk kematian.
    tq

  19. suhaili binti azizan says:

    salam..
    saya berminat dengan plan medical card ni..mohon hntar quat
    suami -30thn
    saya- 30 thn
    anak(1)-4 thn
    anak(2)-2 thn

  20. Adha says:

    Salam,

    Saya berminat untuk mengambil pakej keluarga:

    Suami : 40
    Isteri : 39
    Anak : 4 org (13,12,9 & 6 tahun)

    Tolong jelaskan perbezaan bagi pakej yang tanpa dan ada insuran hayat.

  21. nana says:

    Saya berminat untuk apply medical cards utk ibu bapa saya. Bapa 60 tahun…tiada penyakit..ibu 55..tiada penyakit….

  22. Mohd Zamri Bin Abd Rahman says:

    saya berumur 46 tahun dan isteri saya pd bulan sept. 2013, genap umur 38 tahun dan mempunyai anak 2 orang berumur 10 tahun dan 16 tahun. nak tahu lebih lanjut tentang medical card keluarga dengan limit dan cara pembayaran tersebut atau ada palan lain yang sesuai untuk saya…terima kasih

  23. naz says:

    saya berumur 34 thn, isteri 30 thn, anak 1 org berusia 6 bulan. saya berminat dgn medical card dgn limit. Apa beza medical AIA dengan syarikat lain. Minta hantarkn proposal.

    • Perbezaan antara aia dan syarikat lain itu soalan umum, jadi susah saya nak jawap. Namun, aia menawarkan plan family, plan suami isteri, plan ibu tunggal dan bapa tunggal. Ini dapat memenuhi keperluan anda. Kebanyakan syarikat lain hanya anda plan individu.

  24. mohd shukri mohd yazid 0173723959 shah alam says:

    salam,

    umur saya 32thn,isteri 32thn,anak 4thn dan 3thn, mintak email jumlah tahunan. (Plan no limit room board RM150). tq.

  25. alipsina says:

    saya berminat dgn medikal card tanpa limit,takaful hayat dan takaful 36 penyakit
    tolong jelaskan berapa bayaran untuk saya setahun utk sekeluarga,bagaimana cara nak dapatkan borang,&cara pembayaran setiap tahun?
    saya 41tahun (Surirumah)
    suami 39tahun
    anak angkat 6tahun

  26. Saya umur 35 tahun, wife 29 tahun, anak 17 bulan. Persoalan

    1. Berapa kadar sumbangan setahun pakej untuk satu family?
    2. Guranteed renewal?
    3. Oversea cover tak?
    4. Accident cover tak?
    5. Kadar sumbangan bulanan meningkat tak sekiranya umur meningkat?
    6. Accident cover tak?

    • Salam… dibawah saya da jawap soalan tuan..
      1. Berapa kadar sumbangan setahun pakej untuk satu family? Bergantung pada package yang tuan pilih. Plan minima bermula dari Rm1532 setahun sekeluarga.
      2. Guranteed renewal? Yes
      3. Oversea cover tak? yes
      4. Accident cover tak? Yes
      5. Kadar sumbangan bulanan meningkat tak sekiranya umur meningkat? Jika ambil plan medical card standalone tanpa takaful hayat, maka ya.
      6. Accident cover tak? Yes.. again…. :)

  27. zam says:

    Ingin mendapatkan proposal bg Medical Card keluarga, pasangan atau individu

    Ingin mencari plan di dalam budget minima bagi kedua ibubapa. Juga ingin meminta saranan adakah pelan keluarga, pasangan atau individu lebih sesuai?

    Maklumat ibu,
    Umur 50
    Pekerjaan : Eksekutufif penilaian hartanah
    Tiada penyakit

    Maklumat bapa,
    Umur 57
    Pekerjaan : Pesara – bekerja sendiri
    Tiada penyakit

    Terima Kasih

    • Dalam kes ibu bapa anda, mereka boleh ambil plan Suami Isteri. Ini kerana ada perbezaan usia yang agak besar antara ibu dan bapa tuan iaitu 7 tahun.
      Jika mahukan plan minima, maka plan minima cover bilik Rm100 dan limit sepanjang hayat Rm200,000 setiap orang iaitu Rm200K untuk ibu dan Rm200K untuk bapa. tahunan RM2467 sahaja.

  28. btg says:

    Akum.. Saya berumur 32 thn, wife 34, anak 6 tahun. Apa medical card yang suitable for me n my family. ( job: pilot). Pls email to me. Thx.

  29. Mohd Rizal Bin Atan says:

    Saya 39 tahun,
    Isteri 36 tahun,
    Anak 1 – 10 tahun
    Anak 2- 06 tahun
    Anak 3- 02 tahun
    Anak 4- 02 bulan

    Sila hantar satu proposal untuk :
    1. medical card familiy tanpa savings
    2. medical card familiy dengan savings

    Terima kasih

    • Proposal sudah dihantar pada email. terdapat 3 pilihan dalam proposal iaitu plan medical card yang paling minima, plan medical card sahaja tanpa limit sepanjang hayat konvensional dan juga takaful, dan plan takaful hayat + medical card tanpa limit sepanjang hayat.

  30. nor shuhaimi bin suid says:

    assalamualaikum…saya ingin dapatkan maklumat mengenai plan medical kad untuk keluarga..tanpa limit
    saya berusia 32 tahun.
    isteri berusia 30 tahun..
    anak 3 orang..
    1. berusia 5 tahun
    2. berusia 3 tahun
    3. berusia 7 bulan
    berapa kos premium yang saya perlu bayar…
    jika saya ingin menambah untuk ibu saya adakah perlu saya tambah dari jumlah premium yang diatas tadi..
    umur ibu saya 54 tahun..

  31. Mohd Aidil bin Buniran says:

    Salam, tolong jelaskan mengenai ‘skim kad perubatan perlindungan keluarga limit setiap keluarga Rm200,000′, bolehkah di buat pembayaran bulanan, adakah semua penyakit/pembedahan di lindungi (dari demam hingga ke penyakit kritikal jantung dll.) dan jika saya/keluarga sertai sekarang adakah perlindungannya terus berkuatkuasa.

    Mohd Aidil bin Buniran (34), isteri : Mariyani bt Che Man (35) dan anak : Dhia Dalilah (8) & Anna Jasmin (1 thn 2 bln)

    sekian terima kasih

    Mohd Aidil bin Buniran

    • Tuan, saya sudah hantar proposal. Dalam proposal itu ada link untuk download brochure dimana tuan boleh dapat lebih banyak maklumat terutamanya tempoh menunggu.
      semua jenis penyakit dan kemalangan (kecuali penyakit sedia ada dan kemalangan yang bukan disebabkan menyalahi undang undang malaysia) di lindungi.

  32. Mie says:

    Boleh tak bagi quotation:
    Saya berumur 31
    Wife 30
    Anak 2 orang – 4 tahun & 6 bulan
    Saya nak ambil plan MEDICAL CARD KELUARGA TANPA LIMIT BAGI SETIAP AHLI KELUARGA

    Satu soalan plan ni sekali dengan saving or tidak?

    Bleh email quotation

  33. wan says:

    salam.. saya tgh mencari pakej medical kad keluarga yang sesuai dan berpatutan ..boleh beri cadangan…
    saya sekluarga 6 orang.. saya 36 thn isteri 34 tahun ..anak2 dari 1 1/2 – 10 tahun ( 4 orang ).
    apa beza kad conventional dan takaful ? takaful nampak mcm magi mahal..

    • Dari segi perbezaan ciri ciri product medical card antara konventional dan takful, ianya sama sahaja. Namun dari segi duit anda caruman di uruskan dan digunakan, plan takaful menggunakan ciri ciri syariah.

  34. Hasnul hadi b safry says:

    A’salam…..sya ingin dpt kn mklumat mgenai plan medikal kad utk kluarga..
    Sya-42 thn(sept 1970)
    Isteri- 42 thn(okt 1970)
    Ank 1- 14 thn(mac 1998)
    Ank 2- 1bln 12hari(mac 2012)
    #brapa jmlah premium yg spatut ny..tq

  35. mohd noor says:

    medical card tanpa limit RM200k
    saya – 45 thn
    isteri – 44 thn
    anak – 19, 16, 15 thn.
    brape kos utk famili saya…
    betul ke..ianya cover semua jenis penyakt, kemalangan, bil hospital..
    cara bayaran…sekali setiap tahun atau bulanan.
    memang sedang cari utk famili saya ni..

  36. Md Radzuan says:

    Salam, tolong jelaskan mengenai ‘skim kad perubatan perlindungan keluarga limit setiap keluarga Rm200,000′, bolehkah di buat pembayaran bulanan/melalui kad kredit, adakah semua penyakit/pembedahan di lindungi (dari demam hingga ke penyakit kritikal jantung dll.) dan jika saya/keluarga sertai sekarang adakah perlindungannya terus berkuatkuasa.

    Md Radzuan bin A Rahman (39) , isteri : Nazila binti Yacob (37) dan anak : Muhammad Najmi Rahimi (7)

    sekian terima kasih

    Md Radzuan A Rahman

  37. Rosidah says:

    Tolong beri proposal untuk medical family saya.
    Umur saya 36thn
    Suami 39thn (bekerja sebagai pemandu teksi) bolehkah dia memohon untuk medical card
    anak : 13thn & 8thn

  38. Anizan says:

    Berminat untuk plan keluarga minta email jumlah keseluruhan.
    Suami 37
    Isteri 36
    Anak 7 & 4 thn

  39. zakiah says:

    1. saya nak tahu, apakah nama medikal card ini?
    2. umur sy 32, suami 31, anak pertama 4thn, anak kedua & ketiga (twin) 1thn 5 blln.katakan saya mempunyai medikal card ini dan tempoh matangnya adalah 20 tahun. katakan kami sekeluarga tidak claim apa2 drpd medikal card ini selama tempoh matang itu, adakah saya akan mendapat balik sebarang jumlah dpd insuran ini? adakah terdapat surrender value?

    • Jika Puan ambil plan medical card family sahaja tanpa hayat, maka tiada pulangan diberikan. Namun, jika puan ambil plan takaful hayat+medical card family, maka akan ada saving dalam plan takaful hayat itu yang boleh puan keluarkan dimasa hadapan.

  40. ida says:

    saya 35 suami 42 anak 4…boleh bg proposal?..

  41. mohd saiful says:

    Pertanyaan saya ialah :
    1.Medical card tanpa limit
    suami-33 isteri 28.. anak
    (6th, 3th,th dan 2bln)
    2.Adakah ia termasuk 36
    penyakit kritikal juga.
    Bagaimana pula dengan
    manfaat kemalangan dan
    hilang upaya?
    Harap dapat maklumat yang
    jelas..

  42. ismail says:

    saya berumur 34 th wife pun berumur 34 thn anak seorang berumur 2 bulan..sy berminat medical kad tanpa limit..brpa kena bayar? dan apa kelebihan AIA medical kad ni? bayaran tu akan kekal/tetap sama ke atau ada peningkatan seiring peningkatan usia? terima kasih – ismail

  43. farid says:

    Saya sedang mencari medikal card yang paling sesuai dan tidak membebankan.
    Tolong jelaskan berapa bayaran untuk saya setahun utk sekeluarga,bagaimana cara nak dapatkan borang,&cara pembayaran setiap tahun?
    saya 33tahun
    isteri 36 tahun
    anak pertama 7 tahun
    anak kedua 4 tahun

    • Saya sudah emailkan proposal untuk Tuan. mengenai borang, saya sentiasa cuba berjumpa dengan setiap client saya face to face. Jadi nanti kita cuba set time dan lokasi untuk berjumpa ya. Thank you.

  44. karim says:

    minta maklumat terperinci rm pe

    saya 40
    wfe.35
    anak 3 org

  45. kamarol says:

    saya ber usia 31,isteri 30 dan anak kami 9,3 dan 4 bln.Boleh suggestkan plan yg sesuai untuk kami sekeluarga.Sekiranya kami membeli produk ini,masa bilakah ianya effective untuk digunakan? memerlukan jawapan dengan segera,terima kasih.

  46. eida says:

    mohon proposal untk medical card bg
    isteri-36
    suami-39
    anak-10
    perlukah medical check up jika pernah masuk hospital..

  47. intan says:

    saya nak tau details pasal medical card berapa critical illness yg dicover…
    boleh email pd saya details medical card yg ada n jugak tuk single (wanita 30thn)

  48. ariff says:

    saya nak tanya adakah isteri mengandung n rawatan termasuk dalam pakej ni

  49. nazri says:

    saya berumur 37 thn, isteri 36 thn, anak 3 org berusia 9-11 tahun. saya berminat dgn medical card dgn limit. boleh buat bayaran bulanan x? hantarkn proposal.

  50. RAFIQAH JAMIL says:

    Saya-30 thn
    Suami-32 thn
    Anak- 8 bulan dlm kandungan
    Saya perlukan plan takaful berserta pelaburan/simpanan utk medical card.
    Apa plan yang sesuai dan berapa jumlah tahunan?
    tq

  51. Zulaikha says:

    Salam,
    Saya berminat ambil insurance ni. Umur saya 24, suami 28 and anak kami akan lahir pada bulan bulan june ni. Tolong hantarkan proposal.

  52. Mohamad Rizal Abdul Razak says:

    Saya berminat untuk obtain medical card. Saya dan isteri (belum ada anak) bercadang untuk apply. Need your advice as well as your recommended plans. Thanks.

  53. ariff says:

    pembayaran secara tunai, kad kredit, atau potongan gaji

  54. ariff says:

    saya n isteri umur 40 tahun dan ada 4 org anak umur 16,15,15,5 tahun apa pakej sesuai utk saya

  55. anm says:

    Nak minta pendapat, pelan apa yg sesuai utk saya yang sudah berkahwin n ada anak seorang. Umur saya 29thun, suami 30thn, anak saya 4thn. Boleh hantar proposal tak untk plan yg sesuai.

  56. rahima says:

    saya 40 thn
    suami 50thn

    anak 6-2 hingga 18thn

    sila hantar plan terbaik termasuk hayat.tq

  57. Sulaiman Dan Keluarga says:

    Saya berumur 46 tahun , isteri 40 tahun …mempunyai 6 orang anak , tinggal di Johor Bahru. Ketika ini company saya mempunyai corporate insurance untuk saya sekeluarga ( tiada had anak ) yang premiumnya sungguh murah. Saya bekerja di Singapura dan jika saya bersara di dalam 2 tahun saya perlu mempunyai family medical insuran kerana jika tidak segala simpanan akan kehilangan jika sesuatu berlaku . Baik saya ambil sekarang atau tunggu bila saya sudah bersara pada umur 48 tahun. Banyak agen dan website telah saya cari dan kesemua cuma ada insuran medical untuk individu sahaja . Kenapa ? Adakah sekatan dari Bank Negara ?
    Tolong beri proposal. Boleh tak saya menjadi agent famili medical insurance kerana saya ingin menolong keluarga yang besar di JB.

  58. norhafiza says:

    saya-6/9/83
    suami-21/3/81
    anak pertama-12/4/2006
    anak ke2-25/2/2010
    berapa perlu byr utk quaterly?

    saya ingin tahu ttg medikal kad plus life insurans.
    saya nk buat mdkl kad utk 1 family & life utk saya dan suami.

  59. anirul says:

    saya berumur 42 tahun manakala isteri saya 40 tahun. kami mempunyai 5 orang anak yang berusia diantara 1 hingga 11 tahun.

    berapakah bayaran premium jika mod bayaran 1/2 tahun dan apakah maksud limit RM200K untuk setiap ahli keluarga.

    saya berharap agar dapat menyediakan proposal medical card keluarga dengan limit RM200K untuk keluarga saya.

    saya juga berharap agar tuan dapat emelkan brochure medical card kpd saya.

    Sekian.

  60. DILA says:

    Saya berusia 29 tahun ini dan suami berusia 31 tahun. Masalah yang saya hadapi sekarang adalah saya teringin sangat nak buat medical card untuk bantu family suami yang mempunyai masalah kesihatan yang kronik..bagaimana saya nak daftar dan cara pembayaran macam mana? i mean, through cash or potong melalui kredit card? Anak belum ada lagi.

    Saya nak tanya medical card ni untuk private hospital kan???

  61. haslizai says:

    boleh bagi proposal untuk medical card tanpa limit, saya umur 37 n husband umur 36, two kids age 8 n 3 dan juga boleh bagi proposal untuk plan medical plus saving

  62. Nur says:

    Salam,

    If mak umur (59 thn), ayah (63 thn), ada lagi ke insurans yang sesuai untuk mereka? Anak 4 org.
    Boleh bagi cadangan.Terima kasih.

  63. Adha says:

    Salam,

    Smartmedic ada package keluarga ke?

    Tanpa limit boleh buat monthly payment & boleh dapatkan detail?

    • Smartmedic tiada plan keluarga dan ia hanya ada plan individu. Smartmedic adalah dari MAA Takaful. Plan family adalah dari AIA. Mode bayaran hanya ada suku tahunan, setengah tahunan dan tahunan sahaja.

  64. Mohd.Anuar bin Nasri says:

    Saya ada sedikit kekeliruan….saya ada membuat pertanyaan melalui e-mail dengan seorang maybe agent laaa…berkenaan MAA Takaful Medical Card untuk keluarga.Dia kata pengendali takaful tidak mengeluarkan medical card utk keluarga cuma untuk individu saja.Bagaimana pendapat En.Rahman?

  65. taufik says:

    Salam..boleh emelkans aya x pakej medical utk keluarga…
    usia saya 29 thun…isteri pun 29 tahun dan anak 2 tahun..dan incoming lagi sorang dlm bulan 10..tq

  66. zali says:

    jika sy ambil medical card individu skrg memandangkan kami ada seorg anak shj, boleh tak sy menukarnya kepada medical card keluarga jika ada pertambahan anak di masa hadapan?

  67. Arnizam Abd.Rahman says:

    Pertanyaan saya ialah :
    1.Medical card tanpa limit
    Isteri – 42, suami-49 anak (18th,16th,11th dan 8th)
    2.Jika dijangkiti sakit H1N1,SARS adakah boleh membuat tuntutan?
    3.Adakah ia termasuk 36 penyakit kritikal juga. Bagaimana pula dengan manfaat kemalangan dan hilang upaya?

    Harap dapat maklumat yang jelas tanpa ada selindung.
    TQ

  68. azlie says:

    salam
    saya mempunyai keluarga yg besar,anak 7 orang ,keseluruhan 9 org.
    sy berminat untuk dapatkan plan famili….limit rm200k.

    masalah di sini,salah seorang anak sy pernah di tahan hospital kerana sakit buah pinggang.
    sekarang masih jalani rawatan susulan..alhamdulillah beransur pulih.
    adakah anak sy ini di cover?
    umur isteri 36 tahun.

    • Mengenai jumlah ahli keluarga, tiada masalah kerana tiada limit anak. Mengenai sakit buah pinggang, saya kena submit dahulu kes ini dan pihak insuran akan beritahu apa maklumat tambahan yang diperlukan sebelum keputusan dibuat. Harap encik dapat berikan saya no tel, supaya saya dapat call dan arrangekan appt.

  69. suhaily says:

    suhaily 9.10.81
    azman arifin 16.10.82
    anak -1 orang 30.5.2010

    Boleh bagi proposal untuk individu dan keluarga.
    Saya ingin buat perbandingan serta nasihat daripada en.
    Suami sekarang pekerja Westport. Ada full medical coverage untuk dirinya selagi kerja di sana.
    Saya dan anak ada cover untuk klinik saja. Dan kami ada masuk insurance kelompok di tempat kerja suami
    yang cover kami dua beranak sebanyak RM20000 je setahun untuk kemasukan hospital dan pembedahan.
    Saya+1 anak=RM40 premium and must be renew every year. Nak minta pandangan en.

  70. norashikin muhd basir says:

    saya berminat dgn medikal card tanpa limit…
    tolong jelaskan berapa bayaran untuk saya setahun utk sekeluarga,bagaimana cara nak dapatkan borang,&cara pembayaran setiap tahun?
    saya 30tahun (Surirumah)
    suami38tahun
    anak pertama 6tahun
    anak kedua 5tahun
    anak ketiga dalam kandungan 7bulan

    • Proposal lengkap telah diemail dangan mode bayaran sekali. Sila check email ya. Anak ramai pun tiada masalah kerana family plan tiada limit anak.

    • alipsina says:

      saya berminat dgn medikal card tanpa limit…
      tolong jelaskan berapa bayaran untuk saya setahun utk sekeluarga,bagaimana cara nak dapatkan borang,&cara pembayaran setiap tahun?
      saya 39tahun (Surirumah)
      suami 41tahun
      anak angkat 6tahun

      • Setiap keluarga yang ingin menyertai plan ini akan saya jumpa personally. Jadi borang penyertaan akan diberikan selepas sessi penerangan one to one jika puan dan keluarga berpuas hati dengan plan yang ditawarkan.

        Saya tidak membuat peryertaan melalui borang yang diposkan kerana saya pastikan semua client mendapat penerangan one to one. Hubungi saya di 013-3313855 Thank you…

  71. nurulhuda says:

    Encik, boleh emailkan saya pelan bayaran untuk AIA tak? Kalau pelan suami isteri untuk AIA utntung tak? atau individu lagi untung? Ini sebab kawan saya mencari medic card untuk ibu dan ayah dia. Kalau AIA kena co-insuran or adakah sama macam smart medic100?

    2. Adakah semua hospital tiada mengenakan admission fee untuk smart medic MAA?

  72. azlina says:

    tolong jelaskan pada saya benefit insuran medical family & plan sekali yang terdapat dan adakah ko.insuran dikenakan. Saya dan suami serta anak-anak seramai tujuh orang. DO.BIRTH. 04.09.1974. sekiranya ada tambahan anak, adakah anak yang beru boleh menyertai?

    • Puan, proposal untuk Puan telah dihantar. Jika da anak tambahan, tiada masalah kerana kad medical family ini tiada limit jumlah anak. Dan tidak berkongsi limit masing masing.

  73. Siti and ismail says:

    Saya ingin dapat kan info mengenai utk insuranbagi kedua ibu bapa saya umur ayah 54 ibu 56 thn.kedua dua mereka tidak punyai sebarang insuran lain. Bolehkah sy apply sekali utk adik beradik yang lain. Umur 29,25 dan 20 thn?atau ada pelan lain yang berbaloi n jimat.yg mana lebih bagus samada aplly insuran atau medical card tuk stp ahli?

  74. noranita abdul aziz says:

    minta maklumat lanjut tentang pakej ini. saya mempunyai anak 3 orang iaitu 19thn( this coming oct 20thn), 18thn,16thn, saya 42thn dan suami this coming dec 44thn. saya dpt maklumat dari agen insuran anak kalau dah melepasi 18 thn tak boleh ambil family plan tapi pakej yang ditawarkan oleh encik is interesting…. pls advise me ASAP.

    Blh encik emailkan sekali carta life insuran untuk saya,suami dan anak-anak.

    terima kasih and hope to hear from you ASAP.

  75. nurulhuda says:

    Saya, suami dan anak (5 tahun) baru setahun menjadi pemegang smart medic 100 dgn coverage RM100k. Semasa saya ingin ambil medic card, saya tidak diberitahu boleh ambik utk sekeluarga. Saya telah mengambil medical card utk individu ikut umur. Yang mana lebih untung sebenarnya?? Adakah medic card utk keluarga slps 3 tahun coverage ditambah RM100k juga sebagaimana yg diberitahu kpd saya utk medic card yang saya amik sekarang? Tetapi saya berpuashati kerana baru2 ini anak saya dimasukkan ke hospital kerana denggi, tiada sesen pun yang saya kena bayar wpun admission fee di pantai putri. saya just ingin tahu yang mana lebih untung supaya saya boleh recommend kawan2 yang masih tercari2 medical card. TQ

    • Puan telah ambil medical card MAA ya, bagus tu. Kan tiada penyesalan. Namun medical card itu bersifat individu. Keluarga Puan kecil aje, jadi medical card individu dah kira bagus sudah.
      Medical card keluarga adalah dari AIA, dan sesuai bagi keluarga yang lebih dari 3 orang atau plan nak jadi lebih dari 3 orang dimasa hadapan. Coverage minima RM200K untuk setiap ahli keluarga. Tiada limit jumlah anak. Katakan Jika ibu + bapa + 10 anak pun, semua akan dapat RM200K each.

  76. Antagonis Merah says:

    minta maklumat lebih terperinci tentang pakej ni.

    suami: 29thn
    isteri: 29 thn
    anak: 3 orang

  77. isyah says:

    saya merupakan seorang ibu tunggal dan mempunyai seorang anak perempuan berusia 4 thun pada november ini. saya pula berusia 24 tahun pada september ini.cadangkan saya perlu ambil medical card keluarga lebih untung atau individu, dan berapa jumlah tahunan.

  78. rozita says:

    saya dan keluarga mempunyai medical card setiap seorg.. Boleh ke sy cancelkan kad tsbt dan ambil stu medical card untuk semua ahli keluarga saya.. thanx

    • Puan, saya tidak galakan Puan cancel medical card sedia ada. Ini kerana Puan telah melepasi waiting period dan mungkin medical card Puan adalah satu plan yang baik. Apa yang saya boleh buat ialah meneliti plan medical card Puan sekeluarga. Jika ianya adalah plan yang kurang baik, saya syourkan Puan ambil medical card keluarga dahulu dan selepas 3 ke 6 bulan, baru cancel yang lama.

  79. khairiah says:

    umur saya dan suami 35thn,anak seorang perempuan 5thn mintak email jumlah tahunan.
    * saya pernah masuk icu semasa melahirkan anak,dan anak peranh masuk wad 3 kali sebelum ini.akan ader masalah dengan permohonon nanti?
    permohonan anak untuk medical card baru kene reject dengan takaful ikhlas.minta penjelasan.TQ

  80. NURUL EZATIE says:

    saya nak tanya,ada tak medical card untuk individu???saya berumur 21 tahun…lagi satu,boleh tak ada tak medical card untuk 2 orang???contoh,saya dan untuk mak saya yang berumur 52tahun.kiranya,saya dan mak saya.ada tak???tidak pun,pakej yang lain ke.yang bersesuaian yang saya katakan di atas.

    • Boleh ambil individu. Jika mahu plan ibu dan anak pun ada. Cuma dalam kes cik ini, tidak sesuai kerana cik seorang sahaja anak. Jika ramai anak baru untung. Saya syorkan individual plan untuk cik dan ibu.
      Saya telah email kan proposal. Thanks.

  81. Sharifah Isma says:

    en. rahman thank you for your explaination tempoh hari waktu kita berjumpa. hubby n i dah decide to go with your plan, please call me ASAP. Kalau boleh petang ahad will be good to meet. thank you for not being pushy… giving us our own time and space..

  82. fazli says:

    umur saya 33thn,isteri 44thn,anak 2 14thn dan 9thn mintak email jumlah tahunan.tq.

  83. rahim says:

    apa yang kita bayar hanya untk dapat perlidungan dan tidak bersifat pelaburan? apabila anak umur 23 thn. adakah kita akan dapat balik apa yn kita byr selama ni? minta penjelasan. TQ

    • Medical Card keluarga ini adalah bersifat perlindungan sahaja kerana ianya melindungi satu keluarga dan bukan seseorang individu sahaja. Namun jika encik mahu ianya menjadi bersifat pelaburan, saya boleh design plan ini seperti perlindungan dengan pelaburan. Kita mempunyai plan takaful atau insuran biasa. Encik boleh pilih. tetapi ianya akan berbentuk individu.

  84. mohd gozali bin sajuli says:

    saya berminat medical card saya dan isteri 36thn anak 4 orang.mintak email jumlah untk tahunan. tq

    • Harganya adalah RM1532 setahun sekeluarga jika harijadi encik atau isteri belum lagi untuk tahun ini. Maka usia dikira sebagai masih lagi 35 tahun. Medical card keluarga ini mengira usia kita mengikut bulan dan bukan tahun. Jika birthday dah lepas, maka ianya hanya RM1776 untuk sekeluarga kerana telah berusia 36 tahun. Saya juga telah email pada encik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 243 other followers

%d bloggers like this: